E timpul să iubești
ÎN CURÂND
E TIMPUL SĂ IUBEȘTI
O poveste de dragoste amuzantă, profund emoționantă și captivantă în care Almut (Florence Pugh) își schimbă pentru totdeauna viața în urma unei întâlniri întâmplătoare cu Tobias (Andrew Garfield), proaspăt divorțat...
Noapte de coșmar

ÎN CURÂND

NOAPTE DE COȘMAR
28 iulie 2023. Ora 21:12. Noaptea absolvirii. Un singur cadru.
Romain (18) își vizitează dealerul, încearcă un nou drog și apoi pleacă spre o petrecere. Pe drum, ia în mașină o femeie rănită. Tăcută, aceasta are un comportament bizar și începe să se dea cu capul de bord, sângerând letal.
Crossing
ÎN CINEMA
CROSSING
Lia, o profesoară ieșită la pensie, a făcut promisiunea de a-și găsi nepoata demult pierdută Tekla. Căutarea o aduce în Istanbul, un oraș frumos care pare a fi plin de conexiuni și posibilități...
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

DESPRE BAD UNICORN

Bad Unicorn așa cum este el azi s-a născut la o bere pe aeroportul din Berlin, când doi oameni cu multă experiență în domeniul cinematografiei au hotărât că e momentul să distribuie un film  în cinematografele din România. Filmul era ”Teströl és lélekröl / On Body and Soul” (r: Ildikó Enyedi). Era 14 februarie 2017. Pe 19 februarie ”On Body and Soul” câștiga Ursul de Aur la Berlin. Pe 30 iunie a avut premiera oficială în cinematografele din România. 

Acest prim film și mai ales modul în care acest film a fost primit de către public ne-a uimit și ne-a obligat în acealși timp. În prezent avem un portofoliu de filme valoroase, o echipă de colaboratori stabilă, peste 100,000 de spectatori în cinema, o rețea de cinematografe partenere, evenimente și festivaluri cu care colaborăm constant și campanii în care ne implicăm cu entuziasm.

Premiul Publicului la TIFF
TIFF 2018 (The Guilty), TIFF 2019 (System Crasher) și TIFF 2020 (Babyteeth)
Premiul Gopo 2017
Cel mai bun film european distribuit în România în 2017 (On Body and Soul) 
Premiul II la Gala Societății Civile din 2019
Campanii de comunicare pe teme sociale - Campania ”Mame adolescente”
(Asociația Art Revolution)
4 nominalizări Cannes Lions
Campania ”Voci Netăcute” (Cheil | Centrade, StudioSet, Atelieru de Internet & Bad Unicorn pentru Asociația ANAIS)

ÎN ROLURILE PRINCIPALE

MONICA FELEA

co-founder &
communication manager

monica_felea

Am ajuns la București la 18 ani cu gândul să devin ceea ce credeam eu atunci că este un ziarist. Am terminat Facultatea de Jurnalism la Universitatea București, apoi m-am înscris la un master în Marketing la Academia de Studii Economice. Contactul cu cinematografia l-am avut prima dată în anul IV de facultate când am început să lucrez pentru una dintre revistele de timp liber din București, Șapte Seri. Am început să colaborez cu festivaluri de film, muzică sau teatru din România în calitate de PR, traffic manager sau guest manager. Am făcut apoi pasul spre campanii de marketing și PR pentru filme românești sau evenimente. Am început să mă intersectez cu Ștefan în multe dintre ele și să lucrăm bine împreună. În 2016 am hotărât să legalizăm colaborarea și s-a născut Bad Unicorn. În 2017 am mers la Berlinale.

ȘTEFAN BRADEA

co-founder &
 acquisitions manager

stefan_bradea

Sunt implicat în distribuția de film de 15 ani, de la finalul facultății - Relații Economice Internaționale ASE Bucuresti. După câțiva ani petrecuți la o companie grecească licențiată home video pe filme de studio americane (Fox, Sony, Disney), am făcut saltul către filmul de autor, contribuind la înființarea și conducerea casei de distribuție Transilvania Film. A urmat o pauză și o colaborare cu ONG-ul de mediu Mai Mult Verde, apoi multe proiecte de consultanță acordată producătorilor români în distribuția și lansarea pe ecrane. În 2016 am cunoscut-o pe Monica și am înființat Bad Unicorn, la acel moment fără un deadline precis în a distribui filme, dar cu dorințe și speranțe. Iar Berlinale 2017 ne-a arătat calea.

SANDRA SANKAT

theatrical executive

Când ne-am dat seama că avem nevoie de cineva mai organizat ca noi care să ne degreveze de o parte din sarcini și să contribuie creativ la planurile noastre, am dat un anunț pe Facebook. A ajuns și la Sandra, pe un grup de Studii Culturale Vizuale al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii, unde ea începea un master. Ne-am plăcut de la primul e-mail, primul CV, primul telefon și primul interviu.

AU MAI INTERPRETAT

(ȘI VOR MAI INTERPRETA)

TEHNIC

SEBASTIAN CÎMPEAN (538.video)

Pentru ca filmele, trailerele și, în general, materialele video să ajungă la public la cea mai bună calitate e nevoie de Sebi. El are soluțiile cele mai bune, calmul cel mai calm ca de la Cluj, ochiul de vultur și urechea moliei de ceară (nu este o glumă internă, este animalul cu cel mai bun auz din lume).

GRAFICĂ

LUIZA POPA, ADRIANA PRUIU (muzart.ro)

TEOFANA MURARIU (argo.land)

EUGEN ERHAN (pidjin.net)

MIHAI BEILIC (wantad.ro)

EMIL LUCA

Aici e mai complicat. De unde și lista mai lungă. În funcție de proiect sau film, timp sau subiect, ei sunt oamenii care găsesc cele mai frumoase formule grafice, cele mai bune fonturi, cele mai potrivite culori. Lui Emil îi datorăm și sigla pe care ne-a făcut-o cadou la începuturile noastre.

TRADUCERI

LIGIA SOARE

MĂDĂLINA MATEI

Pentru că n-am vrut ca ”fuck you” sa însemne ”du-te naibii!” și Veverita_bc era ocupată, am apelat la cei mai buni traducători pe care-i cunoaștem: pe Mădălina am chinuit-o când s-a oferit să ne traducă On Body and Soul și noi am uitat despre ea că suferă de hemofobie, iar pe Ligia am pus-o să traducă un cântec Wayuu. Încă mai are răbdare cu noi.

FOTO

MARIUS MARIȘ (komiti.media)

ADI BULBOACĂ (adibulboaca.ro)

RAREȘ HELICI (crispus-art.com)

SORIN FLOAREA (spaceprobemedia.com) 

VLAD CATANĂ (vladcatana.com)

Aici avem o listă mai lungă de fotografi cu care am lucra în fiecare zi dacă s-ar putea, dar, ca și în cazul graficii, depinde mult de proiect, film, timp, subiect. Dacă la asta se adaugă și faptul că avem câte un fotograf favorit și prin orașele prin care mergem, ajungem aici.

SOCIAL MEDIA

ANCA MITRICĂ

MIHAELA GHEAȚĂ

Astăzi toată lumea pare că se pricepe la social media dacă are un cont de Facebook și unul de Instagram. Dar unii se pricep mai bine ca alții. Așa că, atunci când avem nevoie de ajutor, apelăm cu încredere la Anca sau la Scufița.

CONTABILITATE & FINANCIAR

MG FINCONSULT

Când vine vorba de cifre, documente sau taxe mai bine le întrebăm pe doamnele de la contabilitate.

MULȚUMIRI

aici trebuie să adăugăm o listă destul de lungă de mulțumiri către niște oameni care ne-au ajutat și ne ajută în continuare necondiționat cu idei, feedback, informații, care ne trag de urechi când greșim și ne laudă când facem bine:

CĂTĂLIN OLARU, ILEANA CECANU, MIHAI CHIRILOV, VLAD TĂUȘANCE

Dacă i-am fi știut cu nume și prenume și pe cei peste 100,000 de spectatori probabil i-am fi enumerat și pe ei.

CONTACT

contact@badunicorn.ro
str. Vatra Luminoasă, nr. 95, București

WE'D LOVE TO STAY IN TOUCH

Cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene:

EU-flag-Crea-EU-MEDIA_neg-White-RO_150
Back to top Arrow