Oscar 2021: “colectiv” - primul film românesc dublu nominalizat la Premiile Oscar. Două nominalizări și pentru ”Another Round”

Cu o dublă nominalizare la Premiile Oscar, ”colectiv”, documentarul regizat de Alexander Nanau devine primul film românesc pe lista nominalizărilor anunțată Academia Americană de Film, la categoria ”Cel mai bun film străin” (”International Feature Film”) și ”Cel mai bun documentar” (”Documentary Feature”).

Another Round, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg punctează la două categorii: Cel mai bun film străin” (”International Feature Film”) și ”Cel mai bun regizor” (Directing).

Gala Premiilor Oscar din acest an va avea loc pe 25 aprilie și va fi transmisă din două locaţii diferite: Dolby Theatre din Los Angeles, gazda tradiţională a premiilor Oscar, şi gara centrală Union Station din Los Angeles. La eveniment vor participa doar cei nominalizaţi şi însoţitorii lor şi nu va avea loc tradiţionala petrecere de final, acestea fiind doar câteva dintre măsurile anunţate de organizatori pentru a putea respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus şi a fi evitată o ceremonie în întregime online.